Nvidia odwołuje ważne wydarzenie w Izraelu

Po atakach na wielu obszarach, w Izraelu przestało być bezpiecznie. Trudno więc dziwić się decyzji Nvidii o odwołaniu wydarzenia AI Summit, które miało mieć miejsce w Tel Awiwie.

Arkadiusz Strzała10 października 2023
Źrodło fot. Nvidia

To, co obecnie dzieje się w Izraelu, raczej nie skłania ku wycieczkom do tego kraju. AI Summit to wydarzenie dotyczące rozwoju sztucznej inteligencji, organizowane przez Nvidię. Miało ono mieć miejsce w terminie 15 i 16 października. Jako lokalizację wydarzenia wybrano Tel Awiw, dlatego firma zdecydowała się odłożyć je ze względów bezpieczeństwa, co wydaje się zupełnie zrozumiałą i odpowiedzialną decyzją.

AI Summit odroczony

Z przykrością informujemy, że ze względu na obecną sytuację w Izraelu zdecydowaliśmy się odwołać AI SUMMIT, który został zaplanowany na 15 i 16 października. Nasze serca kierujemy do wszystkich osób dotkniętych tą sytuacją. Bezpieczeństwo i dobre samopoczucie naszych uczestników są naszym najwyższym priorytetem i uważamy, że jest to najlepszy sposób na zapewnienie wszystkim bezpieczeństwa – Nvidia

Oto główna część oficjalnej wiadomości od Nvidii. Podczas AI Summit zapewne zostałoby zaprezentowanych wiele najnowszych osiągnięć w kategorii AI i ML (Machine Learning). Wydarzenie miało przyciągnąć nawet 2,5 tys. programistów, naukowców i decydentów.

Nvidia wybrała Izrael, który szczyci się kwitnącym ekosystemem startupów technologicznych. Jednak musimy uzbroić się w więcej cierpliwości, ponieważ nie wiadomo, kiedy ostatecznie odbędzie się to wydarzenie – Nvidia nie podała na razie miejsca i terminu zastępczego.

Arkadiusz Strzała

Swoją przygodę z pisaniem zaczynał od własnego bloga i jednego z wczesnych forum (stworzonego jeszcze w technologii WAP). Z wykształcenia jest elektrotechnikiem, posiada zamiłowanie do technologii, konstruowania różnych rzeczy i rzecz jasna – grania w gry komputerowe. Obecnie na GOL-u jest newsmanem i autorem publicystyki, a współpracę z serwisem rozpoczął w kwietniu 2020 roku. Specjalizuje się w tekstach o energetyce i kosmosie. Nie stroni jednak od tematów luźniejszych lub z innych dziedzin. Uwielbia oglądać filmy science fiction i motoryzacyjne vlogi na YouTube. Gry uruchamia głównie na komputerze PC, aczkolwiek posiada krótki staż konsolowy. Preferuje strategie czasu rzeczywistego, FPS-y i wszelkie symulatory.

Stany Zjednoczone doświadczają inwazji owadów jakiej nie widziano od 1803 r

iPad Air M2 vs iPad Pro M4 - czym się od siebie różnią? 5 rzeczy jest kluczowych

Jak zmienić nazwę użytkownika w Windows 11? Pokazujemy dwie metody

Walka z OpenAI kosztowała New York Times już milion dolarów