Play - infolinia i opinie. Jak rozwiązywać problemy z operatorem

W tym artykule pochylamy się nad siecią Play i podajemy numery telefonów na infolinię oraz opisujemy inne formy kontaktów z jej konsultantami, a także przytaczamy opinie jej użytkowników.

Krystian Pieniążek24 maja 2024
Źrodło fot. Play

Play to jedna z największych polskich sieci komórkowych. Warto zatem sprawdzić, jakie formy kontaktu oferuje ona swoim abonentom (oraz osobom, które dopiero chcą zostać jej klientami), a także jakie opinie na jej temat można znaleźć w Internecie.

Infolinia Play – rozwiązywanie problemów

Sieć Play oferuje szereg możliwości związanych z kontaktem ze swoją pomocą techniczną.

Po pierwsze, dysponuje ona infolinią, z którą można się skontaktować, dzwoniąc pod następujące numery telefonu:

1. 790 500 500 – klienci indywidualni
  2. *500 – klienci indywidualni będący abonentami sieci Play
  3. 813 813 813 – abonenci usług multimedialnych
  4. 790 600 600 – klienci biznesowi
  5. *600 – klienci biznesowi będący abonentami sieci Play
  6. 730 300 400 – infolinia sprzedażowa
  7. 813 813 813 – infolinia sprzedażowa

Oprócz tego firma pozwala nam skorzystać ze swojego czatu, który możemy znaleźć:

1. Na stronie głównej play.pl w sekcji „Pomoc” i podsekcji „Kontakt”.
  2. Dla abonentów usług multimedialnych – w serwisie Moje usługi, w lewym dolnym rogu ekranu.

Ostatnią formą kontaktu z siecią Play jest kontakt poprzez aplikację Play24, przy pomocy której również możemy skorzystać z czatu.

1. Play24 w Google Play
  2. Play24 w App Store
Play24 to swoiste centrum dowodzenia dla abonenta tej sieci. Źródło: P4 sp. Z o.o. operator sieci Play | Google Play.

Opinie na temat Play

Choć wśród klientów sieci Play nie brakuje osób, które są zadowolone z jej usług, opinie na jej temat, które możemy znaleźć w Internecie, są iście miażdżące. W chwili, w której są pisane te słowa, w serwisie Ceneo średnia ocen wystawionych jej przez użytkowników wynosi 1 na 5, na stronie Trustpilot wynosi 1,2 na 5, zaś na stronie opiniuj.pl – niewiele wyższe 1,39 na 5.

Ich użytkownicy narzekają między innymi na zasięg czy błędy popełniane przez konsultantów. Warto jednak odnotować, że inne sieci, jak Orange czy Plus, również nie mogą się pochwalić zbyt wysokimi notami od swoich abonentów. By się o tym przekonać, wystarczy wpisać stosowne hasło w wyszukiwarce.

Ten materiał nie jest artykułem sponsorowanym. Jego treść jest autorska i powstała bez wpływów z zewnątrz. Część odnośników w materiale to linki afiliacyjne. Klikając w nie, nie ponosisz żadnych dodatkowych kosztów, a jednocześnie wspierasz pracę naszej redakcji. Dziękujemy!

POWIĄZANE TEMATY: mobile porady sprzętowe

Krystian Pieniążek

Współpracę z GRYOnline.pl rozpoczął w sierpniu 2016 roku. Pomimo że Encyklopedia Gier od początku jest jego oczkiem w głowie, pojawia się również w Newsroomie, a także w dziale Publicystyki. Doświadczenie zawodowe zdobywał na łamach nieistniejącego już serwisu, w którym przepracował niemal trzy lata. Ukończył Kulturoznawstwo na Akademii Górniczo-Hutniczej w Krakowie. Prowadzi własną firmę, biega, uprawia kolarstwo, kocha górskie wędrówki, jest fanem nu metalu, interesuje się kosmosem, a także oczywiście gra. Najlepiej czuje się w grach akcji z otwartym światem i RPG-ach, choć nie pogardzi dobrymi wyścigami czy strzelankami.

Hakerzy wzięli na cel brytyjskie szpitale. Odwołano ponad 800 operacji

Prywatność schodzi na coraz dalszy plan. Google Chrome dostanie funkcję, która będzie analizować historię przeglądania

Tesla opóźnia dostawy Cybertrucka. Powodem może być kolejna wada konstrukcyjna

Koncerny samochodowe niechętnie inwestują w samochody elektryczne. Cele polityki klimatycznej mogą nie zostać zrealizowane