Allegro rozpoczęło testy usługi Allegro Cash, która umożliwia zdobycie cashbacku

Platforma Allegro rozpoczyna testy usługi Allegro Cash, która umożliwi oszczędzanie na zakupach dzięki cashbackowi.

Kamil Cuber5 lutego 2024
Źrodło fot. Allegro.

Przeglądając strony internetowe lub oglądając filmy na YouTube, zapewne natknęliście się na reklamy aplikacji, oferujących cashback za zakupy. Jak się okazuje, Allegro zamierza również wprowadzić go w swoim sklepie. Od dzisiaj wybrani użytkownicy otrzymali możliwość przetestowania usługi Allegro Cash, dzięki której będą mogli otrzymać do 2% zwrotu za zakupy. Testy mają potrwać kilka miesięcy.

Zgodnie z informacjami udostępnionymi przez Allegro, aby skorzystać z usługi Allegro Cash, będzie należało założyć konto w aplikacji mobilnej sklepu. Robiąc zakupy z jej wykorzystaniem, cashback będzie naliczany automatycznie.

Użytkownicy mogą liczyć na 1% zwrotu przy zakupach od jednego sprzedawcy powyżej 100 złotych lub 2% jeśli kwota do zapłaty wzrośnie powyżej 200 złotych. Należy przy tym zaznaczyć, że jednorazowo można uzyskać do 20 zł cashbacku, W miesiącu zaś do 50 zł.

Jak zaznacza firma, wprowadzenie omawianej usługi ma być odpowiedzią na wymagania klientów. W trakcie badania, aż 9 na 10 użytkowników wyraziło zainteresowanie cashbackiem. Tak opisuje to Rafał Czernik, dyrektor ds. usług finansowych w Grupie Allegro:

Allegro jako pierwsze wychodzi z inicjatywą cashbacku, jako wbudowanego benefitu finansowego dla swoich klientek i klientów. Z naszych badań wynika, że prawie dwie trzecie Polaków aktywnie szuka zniżek i atrakcyjnych promocji. Prawie wszyscy ankietowani przez nas klienci i klientki Allegro, wyrazili też zainteresowanie opcją cashback na naszej platformie, więc startujemy z testami rozwiązania, które jest bezpieczne i daje coś w zamian. Docelowo chcemy Allegro Cash rozwijać i rozbudowywać.

Wprowadzenie cashbacku jest wynikiem kooperacji Allegro, Vion Bank oraz Vodeno. Już wcześniej wymienione przedsiębiorstwa współpracowały w ramach usługi Allegro Pay. W przypadku cashbacku, Vion Bank ma odpowiadać za obsługę kont bankowych, a Vodeno za wsparcie techniczne.

POWIĄZANE TEMATY: tech Fintech

Kamil Cuber

Z GRYOnline.pl związał się w 2022 roku, jest autorem tekstów o tematyce sprzętowej. Swoją przygodę z pisaniem rozpoczynał jeszcze w gimnazjum, biorąc udział w konkursach organizowanych przez producentów z branży elektronicznej. Następnie przy okazji zakupu nowego komputera zainteresował się sprzętem, stopniowo coraz lepiej poznając rynek komputerowy. Zagorzały fan komputerów i gier single-player, choć nie odrzuci też zaproszenia do gry w szachy oraz Foxhole’a.

Dziś mało kto o tym pamięta, ale największa porażka Intela była ozdobiona Pokemonami

Gracz wystawia na sprzedaż unikalną wersję PS Vita, ale nie wszystkim spodoba się jej cena

Badanie: samochody benzynowe mają średnio 12 lat, samochody elektryczne tylko 3 lata - ale liczby zniekształcają rzeczywistość

Aktualizacja One UI 6.1 trafiła już na najważniejsze urządzenia Samsunga, przyniosła im wiele użytecznych funkcji