Ten darmowy telewizor z dwoma ekranami może być rewolucją; ceną są wieczne reklamy

Firma Telly stworzyła telewizor, który będzie rozdawany za darmo. W zamian jednak będzie on stale wyświetlać reklamy.

Agnieszka Adamus15 maja 2023
Źrodło fot. Telly

Firma Telly wpadła na bardzo nietypowy koncept, który może zrewolucjonizować rynek. Stworzyła ona telewizor, który będzie można dostać całkowicie za darmo. W zamian jednak będzie nam bez przerwy wyświetlał reklamy oraz zbierał nasze dane. Osoby zainteresowane mogą na ten moment zarezerwować swój model, na oficjalnej stronie producenta.

Jeśli zastanawiacie się, jak to ma dokładnie to wyglądać, to już spieszę z wyjaśnieniami. Telewizor ten składa się z dwóch ekranów, które oddziela od siebie soundbar. Co ciekawe, model ten jest wyposażony również w kamerę, pozwalającą na obsługę aplikacji ruchowych.

1. Pierwszy z nich ma mieć 55-cali i rozdzielczość 4K. Ma on również obsługiwać technologię HDR. To właśnie na nim można oglądać programy.
  2. Drugi, mniejszy ekran posłuży do wyświetlania widżetów (np. wartości spółek na giełdzie lub wiadomości) oraz właśnie wspomnianych reklam.

Co ważne. Model ten będzie wyposażony w autorski system operacyjny TellyOS. Nie obsługuje on aplikacji do steamingu filmów i seriali. Jeśli więc chcecie obejrzeć Netflixa na tym telewizorze, to musicie zaopatrzyć się w przenośne odtwarzacze multimedialne. Z drugiej strony jednak, telewizor będzie obsługiwał serwisy do odtwarzania muzyki (chociaż nie wiadomo o jakie dokładnie chodzi).

Oprócz tego darmowy telewizor wyposażony będzie również w asystenta głosowego, który pozwoli na sterowanie bez użycia pilota. Co do danych zbieranych przez telewizor. Producenci zapowiadają, że będą one dotyczyły jedynie aktywności, jakie wykonujemy na telewizorze.

Trzeba przyznać, że jest to dość ciekawy koncept. Czy Wy skorzystalibyście z tego typu oferty?

POWIĄZANE TEMATY: tech gadżety monitory i telewizory

Agnieszka Adamus

Z GRYOnline.pl związana od 2017 roku. Zaczynała od poradników, a teraz tworzy głównie dla newsroomu, encyklopedii i promocji. Samozwańcza specjalistka od darmówek. Uwielbia strategie, symulatory, RPG-i i horrory. Ma też słabość do tytułów sieciowych. Spędziła nieprzyzwoicie dużo godzin w Dead by Daylight i Rainbow Six: Siege. Oprócz tego lubi oglądać filmy grozy (im gorsze, tym lepiej) i słuchać muzyki. Największą pasją darzy jednak pociągi. Na papierze fizyk medyczny. W rzeczywistości jednak humanista, który od dzieciństwa uwielbia gry.

Aplikacja do jazdy na rowerze - co powinna oferować i którą wybrać?

Polak został nowym Głównym Naukowcem w OpenAI, firmie odpowiedzialnej m.in. za ChatGPT

Odświeżanie 120 Hz, aparat 200 Mpx i bateria 5100 mAh - ten smartfon udowadnia, że Motorola nie jest niepokonana

Co oznacza symbol „N” na ekranie smartfonu i dlaczego aktywacja tej opcji może być przydatna?

Sony Xperia 1 VI już oficjalnie, można zamawiać go w przedsprzedaży. Smartfon kusi baterią oraz aparatami