Spotify testuje przydatną funkcję offline

W przyszłości na Spotify zawita funkcja „Twój Mix Offline”. Dzięki niej aplikacja sama stworzy nam playlistę i automatycznie pobierze na nasze urządzenia.

Agnieszka Adamus11 czerwca 2023
Źrodło fot. Unsplash | Heidi Fin

Spotify szykuje dla użytkowników funkcję „Twój Mix Offline”. Dzięki niej zawsze będziemy mieć pobraną jedną playlistę z naszymi ulubionymi utworami.

Właściwie nie wiadomo do końca jak będzie działać nowa playlista. Jedynym źródłem na jej temat jest bowiem wpis na Twitterze zamieszczony przez CEO Spotify Daniela Eka.

1. Składanka ma zawierać utwory, których najchętniej słuchaliśmy w ostatnim czasie.
  2. Screen opublikowany przez Eka pokazuje playlistę trwającą ponad 3 godziny. W związku z tym możemy przypuszczać, że system skompletuje nam całkiem pokaźną listę piosenek.
  3. Cała zawartość składanki będzie automatycznie pobierana na nasze urządzenia. W ten sposób będzie łatwodostępna niezależnie od tego, jakie mamy w danym momencie łącze internetowe.

Na ten moment jest wiele niewiadomych. Nie znana jest nawet przybliżona data premiery funkcji oraz w jakich krajach będzie ona początkowo dostępna. Pozostaje więc uzbroić się w cierpliwość i czekać na dalsze ruchy Spotify.

Funkcja te zdaje się celować jedynie do bardzo konkretnej i lekko zapominalskiej grupy odbiorców. Od wielu lat na Spotify da się samodzielnie pobierać playlisty stworzone nie tylko przez siebie, ale również innych użytkowników.

POWIĄZANE TEMATY: tech muzyka Internet Spotify

Agnieszka Adamus

Z GRYOnline.pl związana od 2017 roku. Zaczynała od poradników, a teraz tworzy głównie dla newsroomu, encyklopedii i promocji. Samozwańcza specjalistka od darmówek. Uwielbia strategie, symulatory, RPG-i i horrory. Ma też słabość do tytułów sieciowych. Spędziła nieprzyzwoicie dużo godzin w Dead by Daylight i Rainbow Six: Siege. Oprócz tego lubi oglądać filmy grozy (im gorsze, tym lepiej) i słuchać muzyki. Największą pasją darzy jednak pociągi. Na papierze fizyk medyczny. W rzeczywistości jednak humanista, który od dzieciństwa uwielbia gry.

Na Steam Decku jednak nie zagramy w gry z GOG-a i Epic Games Store. Valve uniemożliwiło wydanie pluginu

Napędy do PS5 wróciły do polskich sklepów. Ceny sięgają 1300 zł

„Nie traktujemy naszych pracowników jak dzieci” Spotify nie widzi powodu, dla którego pracownicy mieliby wracać do biura

Wyciekła data premiery kart graficznych Intela; to jeszcze w październiku