Holenderski Media Markt sprzedaje Xbox Series S z płytą FIFA 23 w zestawie. Jest jeden problem

Xbox Series S w pakiecie z FIFĄ 23? Brzmi jak pakiet marzeń. Niestety, ofercie holenderskiego Media Marktu daleko do ideału.

gaming
Remigiusz Różański1 grudnia 2023
Źrodło fot. Collins Lesulie | Unsplash; Xbox Series S, microsoft.com; FIFA 23, amazon.com

Bywa, że sieci sklepów RTV/AGD „stają” na wysokości zadania i przygotowują dla klientów niesamowite promocje. Świetnym przykładem jest tutaj jeden z holenderskich Media Marktów. Przygotował on bowiem niemała gratkę dla miłośników i miłośniczek gamingu - pakiet składający się z konsoli Xbox Series S, gry FIFA 23 w wersji na Xboksa One oraz bon do Microsoft Store o równowartości 15 euro.

Ten atrakcyjny zestaw miał umożliwić klientom zaoszczędzenie około 30 euro. Niestety, okazało się, że oferta supermarketu ma wiele wad. Użytkownik portalu X (dawniej Twitter) o nicku OnlyGoodGames udostępnił zdjęcie rzeczonego pakietu. Jego zawartość nie wywołuje zachwytu, lecz śmiech na sali.

O ile fakt, że dołączona do zestawu gra przeznaczona jest na Xbox One nie stanowi większego problemu. Konsole Microsoftu doskonale bowiem radzą sobie ze wsteczną kompatybilnością. Problem tkwi w nośniku. Wszystko na to wskazuje, że udostępniona w pakiecie FIFA 23 to wersja płytowa. Jest to o tyle niefortunne, że jedynie Xbox Series X posiada napęd optyczny, lecz Series S już nie.

Jeśli ktoś się zdecydował na zakup tańszej konsoli Microsoftu, to prawdopodobnie skusi się również na zakup abonamentu Game Pass, który w puli tytułów posiada również FIFę 23.

W tej sytuacji pozostaje mieć nadzieję, że klienci sieci zachowali czujność, a ten dość wyjątkowy błąd pracowników został szybko naprawiony.

Autor: Remigiusz Różański

Ten procesor powinien znajdować się we wnętrzu każdego komputera. W tej cenie AMD Ryzen 7 nie ma konkurenta

Nowa funkcja rejestruje wszystko, co robisz na swoim komputerze - Microsoft pokazał nietypowe zastosowanie AI

Znany komunikator mógł wykorzystywać wiadomości użytkowników w trenowaniu AI