Nintendo zaprezentowało słuchawki inspirowane grą The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom. Niestety ich dostępność jest mocno ograniczona.

gaming
Kamil Cuber3 sierpnia 2024
Źrodło fot. Unsplash | Jacob Spaccavento.

Obecnie na rynku elektronicznym występuje mocna konkurencja. Aby przykuć uwagę potencjalnych klientów, producenci często decydują się na produkcję urządzeń z motywami pochodzącymi ze znanych produkcji. Jednym z nich jest firma Nintendo, która w 2022 roku wypuściła na rynek bezprzewodowe słuchawki inspirowane grą The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom. Musiały one cieszyć się dość sporym zainteresowaniem, gdyż japoński gigant zdecydował się na ich odświeżenie.

Jak donosi portal TechRadar, Nintendo zaprezentowało omawiane słuchawki w dwóch nowych wersjach kolorystycznych: białym oraz zielonym. Do tej pory były dostępne jedynie w kolorze czarnym. Na samych słuchawkach producent umieścił emblemat Triforce, zaś na etui znajduje się logo gry The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom. Poza nimi nie dostrzeżemy żadnych innych nawiązań do wspomnianej produkcji.

Omawiane słuchawki w wersji zielonej. Źródło: My Nintendo Store UK. - Jesteś fanem The Legend of Zelda? Te słuchawki Nintendo stworzyło specjalnie dla Ciebie - wiadomość - 2024-08-03
Omawiane słuchawki w wersji zielonej. Źródło: My Nintendo Store UK.

Producent zapewnia, że słuchawki oferują „pełne, bogate i nieskazitelne wrażenia dźwiękowe z głębokim basem, płynnymi średnimi tonami i krystalicznie czystymi tonami wysokimi”. Są one w stanie pracować do 6 godzin. Słuchawki zostały wyposażone w technologię Bluetooth 5.0. Dołączone do zestawu etui posiada akumulator, który według informacji dostępnych na stronie Nintendo ma wystarczyć na 3 pełne ładowania. Na opakowaniu znajdują się dodatkowo cztery diody LED informujące ile energii jeszcze pozostało. Do ładowania etui korzysta ze złącza USB C. Nintendo nie zapomniało także o dodatkowych silikonowych nakładkach. Za produkcję całego zestawu odpowiada firma OTL Technologies.

Jeśli jesteście fanami Zeldy i macie ochotę nabyć omawiane słuchawki to niestety nie mam dla Was dobrych informacji. Obecnie są one dostępne jedynie na terenie Wielkiej Brytanii oraz Irlandii. Nintendo nie poinformowało jeszcze czy pojawią się one w innych krajach. Zainteresowanie słuchawkami musi być dość znaczne, gdyż w chwili pisania artykułu, model w kolorze zielonym został wyprzedany. Nie powinno to dziwić, gdyż zwykle popyt na akcesoria związane z serią The Legend of Zelda jest wysoki. Słuchawki są oferowane w cenie 34,99 funtów (ok. 175 złotych).

Kamil Cuber

Z GRYOnline.pl związał się w 2022 roku, jest autorem tekstów o tematyce sprzętowej. Swoją przygodę z pisaniem rozpoczynał jeszcze w gimnazjum, biorąc udział w konkursach organizowanych przez producentów z branży elektronicznej. Następnie przy okazji zakupu nowego komputera zainteresował się sprzętem, stopniowo coraz lepiej poznając rynek komputerowy. Zagorzały fan komputerów i gier single-player, choć nie odrzuci też zaproszenia do gry w szachy oraz Foxhole’a.

YouTube błędnie banował kanały za spam. Teraz przeprasza za sytuację

Muzeum Nintendo to prawdziwa kopalnia złota. Znaleźć tam można wiele prototypowych konsol

Najnowsza wersja beta Steama ostatecznie kończy wsparcie dla Windowsa 7

Czyszczenie cache w Chrome. Jak to zrobić? Tłumaczymy krok po kroku