Ta limitowana edycja kontrolera Xboksa pachnie jak pizza

Xbox przygotował dość niecodzienny kontroler. Na tle innych wyróżnia się tym, że pachnie on pizzą.

gaming
Agnieszka Adamus24 lipca 2023
Źrodło fot. Microsoft

Xbox lub tworzyć limitowane edycje swoich sprzętów. Na przestrzeni ostatnich miesięcy otrzymaliśmy limitowane wersje padów inspirowane grami Starfield oraz Redfall. Tym razem jednak projekt poszedł o krok dalej. W ten sposób powstał kontroler pachnący pizzą.

Ten dość niecodzienny sprzęt to efekt współpracy Microsoftu oraz Paramount Pictures. Całość ma promować film Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Mayhem, który trafi do kin w przyszłym miesiącu.

1. Łącznie przygotowano cztery wersje kontrolera. Chociaż dominują na nich odcienie zieleni to znajdziemy na nich akcenty w kolorach charakterystycznych dla każdego z głównych bohaterów. Oczywiście nie zabrakło również ich podobizn.
  2. Aby pady mogły wydzielać zapach na spodzie pada zamontowany został specjalny dyfuzor. Jak możecie się łatwo domyślić wygląda on dokładnie jak kawałek pizzy. Jedna z fotografii opublikowanych przez Microsoft sugeruje jednak, że ten osobliwy dodatek będzie można odłączyć od kontrolera.

Osoby zainteresowane zdobyciem pada o zapachu pizzy mogą zgłosić się do organizowanego przez Xboksa konkursu. Jego zasady są bardzo proste – wystarczy zaobserwować profil Xbox Game Pass na Twitterze i przekazać dalej wpis o całej akcji. Kontroler ten nie jest przeznaczony do sprzedaży, więc jest to jedyna opcja, by go dostać.

1. Regulamin konkursu

Ten materiał nie jest artykułem sponsorowanym. Jego treść jest autorska i powstała bez wpływów z zewnątrz. Część odnośników w materiale to linki afiliacyjne. Klikając w nie, nie ponosisz żadnych dodatkowych kosztów, a jednocześnie wspierasz pracę naszej redakcji. Dziękujemy!

Agnieszka Adamus

Z GRYOnline.pl związana od 2017 roku. Zaczynała od poradników, a teraz tworzy głównie dla newsroomu, encyklopedii i promocji. Samozwańcza specjalistka od darmówek. Uwielbia strategie, symulatory, RPG-i i horrory. Ma też słabość do tytułów sieciowych. Spędziła nieprzyzwoicie dużo godzin w Dead by Daylight i Rainbow Six: Siege. Oprócz tego lubi oglądać filmy grozy (im gorsze, tym lepiej) i słuchać muzyki. Największą pasją darzy jednak pociągi. Na papierze fizyk medyczny. W rzeczywistości jednak humanista, który od dzieciństwa uwielbia gry.

Ten procesor powinien znajdować się we wnętrzu każdego komputera. W tej cenie AMD Ryzen 7 nie ma konkurenta

Nowa funkcja rejestruje wszystko, co robisz na swoim komputerze - Microsoft pokazał nietypowe zastosowanie AI

Znany komunikator mógł wykorzystywać wiadomości użytkowników w trenowaniu AI

Microsoft rzuca wyzwanie Apple. Firma twierdzi, że nowy Surface Pro jest szybszy niż MacBook Air M3