Realme stawia na Europę, globalna premiera GT 6 odbędzie się w Mediolanie, a nasz kontynent ma mieć pierwszeństwo przy wprowadzaniu modeli z serii

Firma realme zapowiedziała prezentację nadchodzących flagowych smartfonów GT 6, która odbędzie się w Mediolanie.

Kamil Cuber3 czerwca 2024
Źrodło fot. Realme.

Kilka dni temu informowaliśmy Was, że firma realme pracuje obecnie nad smartfonem GT 6. Telefon ten został określony „zabójcą flagowców” przez dyrektora generalnego firmy realme, Sky Li. Jak się okazuje jego premiera odbędzie się już wkrótce. Firma realme poinformowała Nas, że planuje zaprezentować telefony z serii GT 6 20 czerwca na specjalnej wystawie zorganizowanej w Mediolanie.

Jednocześnie otrzymaliśmy potwierdzenie, że w jej trakcie pojawią się co najmniej dwa modele GT 6 oraz GT 6T. Drugi z wymienionych smartfonów, był do tej pory dostępny jedynie w Indiach.

Z oficjalnych materiałów prasowych możemy dowiedzieć się, że wybór Mediolanu jako miejsca prezentacji nie jest przypadkowy. Firma realme mocno podkreśla, jak ważny jest dla niej rynek europejski. Dodatkowo to właśnie na starym kontynencie mają w przyszłości debiutować smartfony z rodziny GT.

Wybór Mediolanu na premierę nowej, flagowej serii, a zarazem pierwsze globalne wydarzenie realme, to nie przypadek. Europa jest strategicznym rynkiem dla realme, na którym marka zwiększa swoje inwestycje. Ponadto w przyszłości Europa pozostanie pierwszym rynkiem, na którym wprowadzane będą modele GT.

Producent potwierdził także niektóre informacje, podane w poprzednim przecieku. Telefony z serii GT 6 mają faktycznie stawiać na sztuczną inteligencję. Jedną z najważniejszych funkcji będzie AI Night Vision, która umożliwi wykonywanie doskonałych zdjęć oraz nagrywanie filmów przy niskim poziomie oświetlenia. Będzie to możliwe dzięki wykorzystaniu sztucznej inteligencji oraz wydajnych podzespołów telefonu.

Jak zaznacza producent, powrót serii GT na rynek europejski po dwóch latach nieobecności stanowi kamień milowy. Poprzez jej wprowadzenie firma chce umożliwić dostęp do sztucznej inteligencji dla młodych użytkowników. Jeśli chcielibyście sami zobaczyć co zaoferują nadchodzące smartfony to realme udostępni transmisję na żywo z pokazu na YouTube, Facebooku i TikToku.

POWIĄZANE TEMATY: mobile smartfony

Kamil Cuber

Z GRYOnline.pl związał się w 2022 roku, jest autorem tekstów o tematyce sprzętowej. Swoją przygodę z pisaniem rozpoczynał jeszcze w gimnazjum, biorąc udział w konkursach organizowanych przez producentów z branży elektronicznej. Następnie przy okazji zakupu nowego komputera zainteresował się sprzętem, stopniowo coraz lepiej poznając rynek komputerowy. Zagorzały fan komputerów i gier single-player, choć nie odrzuci też zaproszenia do gry w szachy oraz Foxhole’a.

Smartfon i powerbank w jednym: nowy telefon survivalowy z baterią 22 000 mAh

Czy granie w 4K na monitorze 1080p ma sens? Zdanie społeczności jest jednogłośne

Jak dobrać pamięć RAM do komputera stacjonarnego? Jedyny poradnik, jakiego potrzebujesz

„Stworzyliśmy potwora” - hiszpańska modelka zarabia do 10 000 euro miesięcznie, ale nie jest prawdziwa