Jak zrezygnować z Amazon Prime?

W tym artykule opisujemy krok po kroku proces rezygnacji z Amazon Prime.

rozrywka
Krystian "Vergil" Pieniążek2 maja 2024
Źrodło fot. Marques Thomas | Unsplash

Amazon Prime to subskrypcja, która obejmuje szereg usług – od Amazon Prime Video, przez Amazon Prime Gaming, skończywszy na korzyściach dla klientów serwisu Amazon. W niniejszym poradniku opisujemy, jak z niej zrezygnować w kilku prostych krokach.

Jak anulować subskrypcję Amazon Prime?

Aby zrezygnować z Amazon Prime, należy:

1. Wejść na stronę amazon.pl i zalogować się na swoje konto.
  2. W prawym, górnym rogu ekranu najechać kursorem na opcję „Konto i listy”, a następnie wybrać „Mój Prime”.
  3. Następnie na pasku w górnej części ekranu trzeba kliknąć w pozycję „Subskrypcja Prime” i wybrać opcję „Anuluj subskrypcję”.
  4. Dalej nie pozostaje nam nic innego, jak potwierdzić chęć anulowania subskrypcji poprzez kliknięcie w przycisk „Kontynuuj”.

Alternatywnym sposobem na anulowanie subskrypcji Amazon Prime jest zalogowanie się na swoje konto w jednej z powiązanym z nią usług, jak choćby Amazon Prime Video i przejście do jego ustawień. W sekcji „Twoje konto”, w obszarze „Członkostwo w programie Prime”, możemy zrezygnować z subskrypcji, wybierając funkcję „Edytuj na Amazon”.

Warto jednak zauważyć, że wówczas i tak zostaniemy przeniesieni na stronę Amazon.pl, gdzie konieczne będzie przejście przez procedurę opisaną powyżej. Czyni to tę metodę bardziej czasochłonną; korzystając ze sposobu opisanego powyżej, zaoszczędzimy co najmniej kilka kliknięć.

Na stronie Amazon.pl można łatwo zrezygnować z subskrypcji Amazon Prime. Źródło: Amazon / własne. - Jak zrezygnować z Amazon Prime? - wiadomość - 2024-05-02

Rezygnacja z Amazon Prime – co należy wiedzieć

1. Posiadacze okresu próbnego mogą korzystać z anulowanej przez siebie subskrypcji do momentu jego zakończenia.
  2. Użytkownicy, którzy posiadają płatną subskrypcję, mogą zdecydować, czy chcą zrezygnować z Amazon Prime natychmiast (wówczas otrzymają zwrot środków za niewykorzystany okres opłaconej subskrypcji), czy też chcą zaczekać z rezygnacją z abonamentu do ostatniego dnia bieżącego okresu rozliczeniowego.

Polecamy Twojej uwadze również następujący artykuł:

1. Ile kosztuje Amazon Prime Video? Cena i oferta

Ten materiał nie jest artykułem sponsorowanym. Jego treść jest autorska i powstała bez wpływów z zewnątrz. Część odnośników w materiale to linki afiliacyjne. Klikając w nie, nie ponosisz żadnych dodatkowych kosztów, a jednocześnie wspierasz pracę naszej redakcji. Dziękujemy!

POWIĄZANE TEMATY: rozrywka Amazon porady sprzętowe

Krystian "Vergil" Pieniążek

Współpracę z GRYOnline.pl rozpoczął w sierpniu 2016 roku. Pomimo że Encyklopedia Gier od początku jest jego oczkiem w głowie, pojawia się również w Newsroomie, a także w dziale Publicystyki. Doświadczenie zawodowe zdobywał na łamach nieistniejącego już serwisu, w którym przepracował niemal trzy lata. Ukończył Kulturoznawstwo na Akademii Górniczo-Hutniczej w Krakowie. Prowadzi własną firmę, biega, uprawia kolarstwo, kocha górskie wędrówki, jest fanem nu metalu, interesuje się kosmosem, a także oczywiście gra. Najlepiej czuje się w grach akcji z otwartym światem i RPG-ach, choć nie pogardzi dobrymi wyścigami czy strzelankami.

Potężny laptop Acer z Nvidia RTX 4070 i 16 GB RAM w promocji, która rzuci Cię na kolana. Takim podzespołom nie oprze się żadna gra

Ta młoda kobieta została zwolniona po trzech dniach pracy: „Pokolenie Z nie toleruje toksycznego środowiska jak inne pokolenia”

„PS5 wejdzie w ostatnią fazę swojego cyklu życia”: Sony komentuje rozwój konsoli w swoim raporcie rocznym

Idealny smartfon dla dziecka. Xiaomi Redmi 12 to świetna propozycja na prezent na komunię