Jak odebrać darmowy Game Pass po połączeniu z kontem GeForce - tłumaczymy

W niniejszym poradniku opisujemy krok po kroku, jak uzyskać darmowy miesiąc abonamentu PC Game Pass od firmy Nvidia, w ramach przygotowanego przez nią prezentu.

gaming
Krystian Pieniążek6 września 2024
Źrodło fot. Xbox.com

Firmy Microsoft oraz Nvidia nawiązały współpracę, której owocem jest oddanie w ręce graczy prezentu w postaci darmowego miesiąca abonamentu PC Game Pass. Poniżej opisujemy krok po kroku, jak go odebrać.

Darmowy Game Pass od firmy Nvidia

Nim przejdziemy do omówienia procesu odbioru wyżej wspomnianego prezentu, musimy zaznaczyć, że jest on dostępny wyłącznie dla nowych użytkowników Game Passa. Aby zaś go otrzymać, należy:

1. Przejść na oficjalną stronę firmy Nvidia i utworzyć konto (jeśli jeszcze takowego nie posiadamy), a następnie zalogować się na nie oraz zapisać się do programu GeForce Rewards.
  2. Pobrać i zainstalować GeForce Experience lub aplikację Nvidia (obydwa narzędzia są dostępne za darmo; to drugie jest bardziej rozbudowane i oferuje szereg dodatkowych funkcji w porównaniu z pierwszym).
  3. Uruchomić pobrany program i zalogować się na swoje konto Nvidia.
  4. Kliknąć w przycisk „Realizuj”, wybrać nagrodę PC Game Pass i postępować zgodnie z instrukcjami wyświetlanymi na ekranie.
  5. W efekcie otrzymamy kod, który następnie możemy zrealizować w Microsoft Store lub w ustawieniach konta Microsoft.
Firma Nvidia oferuje graczom darmowy miesiąc abonamentu PC Game Pass. Źródło: Nvidia. - Jak odebrać darmowy Game Pass po połączeniu z kontem GeForce - tłumaczymy - wiadomość - 2024-09-06

Krystian Pieniążek

Współpracę z GRYOnline.pl rozpoczął w sierpniu 2016 roku. Pomimo że Encyklopedia Gier od początku jest jego oczkiem w głowie, pojawia się również w Newsroomie, a także w dziale Publicystyki. Doświadczenie zawodowe zdobywał na łamach nieistniejącego już serwisu, w którym przepracował niemal trzy lata. Ukończył Kulturoznawstwo na Akademii Górniczo-Hutniczej w Krakowie. Prowadzi własną firmę, biega, uprawia kolarstwo, kocha górskie wędrówki, jest fanem nu metalu, interesuje się kosmosem, a także oczywiście gra. Najlepiej czuje się w grach akcji z otwartym światem i RPG-ach, choć nie pogardzi dobrymi wyścigami czy strzelankami.

Wszystko, co trzeba wiedzieć o iPhone 16 - ekran, aparat, specyfikacja, kolory, cena

Gdzie Steam zapisuje mody? Sprawdzamy

AirPods 4 doczekało się przejścia na USB-C, ale przy zakupie nie dostaniesz kabla

AI w Google Meet pozwala wygenerować podsumowanie spotkania. Teraz funkcja zmierza na telefony