Ten zestaw to gratka dla fanów Nintendo. Walizka pełna gier i oryginalna konsola Game Boy. To wszystko przy tym jest w dobrym stanie i musiało sporo kosztować.

gaming
Arkadiusz Strzała11 czerwca 2024
Źrodło fot. Lander Denys, Unsplash

Takie znalezisko na pewno ucieszyłoby każdego fana gier retro i konsolek Nintendo. Na pchlim targu jeden z klientów zakupił zestaw, składający się z etui (walizka) w kształcie Game Boya, sprawnej konsoli Game Boy, a także wielu gier. Wszystko ładnie zapakowane i w dobrym stanie. Tajemnicą pozostaje kwota, jaką uiścił nabywca, ponieważ tego aspektu niestety nie zdradził. Taki komplet może być całkiem sporo wart.

Walizka z Game Boyem i grami

Głównym elementem zestawu jest konsola Nintendo Game Boy. Jak widać na nagraniu, jej stan jest co najmniej dobry, urządzenie uruchamia się. W stylizowanej walizce ALS Industries znajdziemy też 31 kartridży z grami. Wśród nich takie tytuły jak Final Fantasy, Super Mario Land 2 czy Adventure Island.

Etui ma formę walizki, przypominającej konsolę. | Źródło: The Retro Road Show, YouTube - Fan Nintendo przypadkowo odkrywa na pchlim targu oryginalne etui Game Boy, konsolę i mnóstwo gier - wiadomość - 2024-06-11
Ciekawy zestaw retro kupiony na targu staroci. | Źródło: The Retro Road Show, YouTube - Fan Nintendo przypadkowo odkrywa na pchlim targu oryginalne etui Game Boy, konsolę i mnóstwo gier - wiadomość - 2024-06-11

Nie wygląda to raczej na kolekcję konesera, ale zwyczajny zestaw, który był używany przez młodą osobę do grania. Ceny tego kompletu nie znamy, ale sama walizka w takim stanie, jak na zdjęciach, może kosztować sporo powyżej 200 zł. Konsolę Game Boy zaś znajdziemy na aukcjach za ok. 300 zł. Kasety z grami z reguły zawierają się w kwotach od kilku do kilkudziesięciu złotych. Trudno oszacować cenę tych wszystkich gier, ale jest możliwość, że wartość tego zestawu sięga nawet tysiąca złotych. Ciekawe czy nabywca zachowa to wszystko w swojej kolekcji, czy będzie próbował sprzedać z zyskiem.

Arkadiusz Strzała

Swoją przygodę z pisaniem zaczynał od własnego bloga i jednego z wczesnych forum (stworzonego jeszcze w technologii WAP). Z wykształcenia jest elektrotechnikiem, posiada zamiłowanie do technologii, konstruowania różnych rzeczy i rzecz jasna – grania w gry komputerowe. Obecnie na GOL-u jest newsmanem i autorem publicystyki, a współpracę z serwisem rozpoczął w kwietniu 2020 roku. Specjalizuje się w tekstach o energetyce i kosmosie. Nie stroni jednak od tematów luźniejszych lub z innych dziedzin. Uwielbia oglądać filmy science fiction i motoryzacyjne vlogi na YouTube. Gry uruchamia głównie na komputerze PC, aczkolwiek posiada krótki staż konsolowy. Preferuje strategie czasu rzeczywistego, FPS-y i wszelkie symulatory.

„To brzydkie, ale działa”: gracz PlayStation pokazuje swoją konsolę i zbiera oszołamiające reakcje

Lista laptopów ze sztuczną inteligencją Copilot+ od Microsoftu. Początkowy wybór jest ograniczony

Fan stworzył niesamowitą, 8-bitową wersję Baldur's Gate 3 na 40-letniego laptopa

Fenomenalna oferta na Amazon. W tej cenie flagowy smartfon Xiaomi 13T Pro z 12 GB RAM i aparatami Leica zawstydza Samsunga i Apple