Chcecie sprawdzić GeForce NOW przez 24 godziny? Słono za to zapłacicie

Firma Nvidia wprowadziła jednodniowe przepustki do pakietów Ultimate i Priority usługi GeForce Now. Pozwalają one cieszyć się wszystkimi funkcjami oferowanymi przez te progi bez konieczności wykupowania drogich subskrypcji. Istnieje jednak pewne ograniczenie.

gaming
Miłosz "AlexB" Szubert8 marca 2024
Źrodło fot. Nvidia

Usługa GeForce Now, która pozwala na ogrywanie posiadanych przez siebie gier (o ile są rzecz jasna przez nią obsługiwane) za pośrednictwem chmury na różnych urządzeniach i z wykorzystaniem potężnych komputerów, prężnie działa już od około dekady. Można z niej korzystać za darmo, lecz próg ten posiada szereg ograniczeń, takie jak jedynie godzinne sesje czy konieczność użerania się z reklamami. Aby je obejść, konieczne wykupienie jest pakietów płatnych - Ultimate i Priority – co niestety do tej pory wiązało się z koniecznością opłacania drogich abonamentów na minimum miesiąc. Na szczęście jednak pojawiło się pewne rozwiązanie tego problemu. Otóż Nvidia zdecydowała się wprowadzić przepustki jednodniowe dla obu tych progów.

Jednodniowe przepustki

Za 24-godzinny dostęp do GeForce Now Priority trzeba zapłacić 21 złotych. Za tę cenę otrzymamy wszystkie benefity płynące ze zwykłej, miesięcznej subskrypcji. Chodzi tu o zabawę za pośrednictwem komputera klasy premium w 60 fps i 1080p oraz priorytetowym dostępem do serwerów, co powinno zapobiec nieprzyjemnym lagom – wszystko to w ramach maksymalnie 6-godzinnych sesji oraz rzecz jasna bez reklam.

Z kolei za możliwość skorzystania z przywilejów progu GeForce Now Ultimate na jeden dzień trzeba zapłacić 43 złote. Za tę cenę otrzymacie opcję gry za pośrednictwem komputera wyposażonego w GeForce RTX 4080 w rozdzielczości do 4K i do 120 fps, wyłączny dostęp do serwerów najwyższej jakości i tak samo, jak w przypadku poprzedniego progu, brak reklam.

Jedno ograniczenie

Istnieje jednak pewne ograniczenie. Otóż przepustki 24-godzinne są dostępne w ściśle limitowanej ilości. Na szczęście pula odnawia się każdego dnia, lecz jeśli jesteście zainteresowani zakupem takiego dostępu, to warto byście mieli na uwadze fakt, że może się Wam to nie udać i będziecie musieli jakiś czas odczekać.

Pytanie też jak bardzo popularne będą jednodniowe przepustki do płatnych progów GeForce Now. Niewykluczone, że zainteresowanie okaże się na tyle niskie, że nie będzie żadnych problemów z osiąganiem limitów dostępu. Cały ten pomysł 24-godzinnych dostępów brzmi bowiem raczej, jak pomysł raczej przeznaczony dla bardzo konkretnych osób, które chcą, na przykład, wybrać się gdzieś na weekend poza dom i nie chcą pozbawiać się możliwości komfortowego grania. Muszą jednak pamiętać, że do zabawy z GeForce Now niezbędne jest stałe i odpowiednio szybkie połączenie internetowe.

POWIĄZANE TEMATY: gaming Nvidia GeForce NOW

Miłosz "AlexB" Szubert

Filmoznawca z wykształcenia. W GRYOnline.pl pracuje od stycznia 2017 roku. Fan tenisa, koszykówki, komiksów, dobrych książek, historii oraz gier strategicznych Paradoxu. Od niedawna domorosły Mistrz Gry (podobno wychodzi mu to całkiem nieźle). Przez parę lat montował filmy na kanale Notatnik Kinomana na YouTube.

OpenAI nawiązało współpracę z Redditem. Posty użytkowników forum posłużą do szkolenia sztucznej inteligencji

Twitter oficjalnie przeszedł do historii. Adres URL został zmieniony na X

Bez tego elementu Windows nie byłby taki sam. Która jego wersja najbardziej Ci się podoba?

O tej promocji będą mówić pokolenia. Smartfon Motorola Moto G72 w cenie, która zmiata konkurencję

Temu może mieć spore kłopoty w Europie, platformie zarzuca się nieprzestrzeganie unijnych przepisów