Aplikacja Google pozwoli skasować ostatnie 15 minut historii

Nowa opcja w aplikacji Google pozwoli na łatwe usunięcie 15 minut historii wyszukiwania. Zapewne wielu z nas ta funkcja może się przydać – czasami wyszukujemy dość dziwne rzeczy.

Arkadiusz Strzała21 marca 2022
W SKRÓCIE:
  • Google wprowadza wygodne usuwanie 15 minut historii wyszukiwania w aplikacji na Androidzie.

Google wprowadza na urządzeniach z Androidem funkcję pozwalającą na usunięcie 15 minut ostatniej aktywności w wyszukiwarce. Niektórzy użytkownicy smartfonów już mogą się nią cieszyć, pozostali powinni otrzymać aktualizację już niedługo.

Użytkownicy systemu iOS korzystają z takiej opcji już od zeszłego roku. Dzięki niej możemy łatwo pozbyć się ostatnich wyszukiwanych fraz, jeśli z pewnych powodów uznamy, że nie są one istotne lub nikt nie powinien ich widzieć.

Aplikacja Google pozwoli skasować ostatnie 15 minut historii - ilustracja #1
Wygodny sposób na usunięcie ostatniej historii wyszukiwania. Źródło: Twitter / Mishaal Rahman

Usuwanie 15 minut historii

Aby skorzystać z nowego narzędzia, wystarczy otworzyć aplikację Google na urządzeniu z Androidem i wybrać swój profil. W sekcji „Historia wyszukiwania” powinna być widoczna opcja „Usuń ostatnie 15 minut”. Dotknij ją, a aplikacja Google usunie ostatnie 15 minut historii wyszukiwania.

Sprawdź oferty smartfonów w serwisie Allegro

POWIĄZANE TEMATY: mobile Internet smartfony Android Google

Arkadiusz Strzała

Swoją przygodę z pisaniem zaczynał od własnego bloga i jednego z wczesnych forum (stworzonego jeszcze w technologii WAP). Z wykształcenia jest elektrotechnikiem, posiada zamiłowanie do technologii, konstruowania różnych rzeczy i rzecz jasna – grania w gry komputerowe. Obecnie na GOL-u jest newsmanem i autorem publicystyki, a współpracę z serwisem rozpoczął w kwietniu 2020 roku. Specjalizuje się w tekstach o energetyce i kosmosie. Nie stroni jednak od tematów luźniejszych lub z innych dziedzin. Uwielbia oglądać filmy science fiction i motoryzacyjne vlogi na YouTube. Gry uruchamia głównie na komputerze PC, aczkolwiek posiada krótki staż konsolowy. Preferuje strategie czasu rzeczywistego, FPS-y i wszelkie symulatory.

Apple iPhone 15 w tej promocji to przepis na hit. W końcu smartfon, na który możemy sobie pozwolić

„Wszystko, co piękne, urocze i analogowe, zostanie zniszczone przez płaski, czarny ekran”: gorzka reakcja klientów Apple na reklamę nowego iPada

Pracownik zarabiał ponad 900 tys. zł mając dwa etaty jednocześnie, ale z tego zrezygnował z kilku powodów

PS5 Pro może być jeszcze wydajniejsze niż sądziliście