Sony HT-S40R to soundbar, dzięki któremu poczujesz się jak w kinie

Jakość dźwięku znaną do tej pory z sal kinowych można już uzyskać w domowym zaciszu. Wszystko za sprawą soundbara Sony HT-S40R, który zadowoli wszystkich miłośników wielkiego ekranu.

Marcin "Nicek" Nic19 grudnia 2022
Źrodło fot. Sony

Wydarzenia na świecie w ostatnich latach sprawiły, że coraz więcej osób spędza czas we własnych „czterech ścianach”. Z tego względu sale kinowe nierzadko świecą pustkami. Jednak co z osobami, które pragną połączyć wrażenia z oglądania filmu w kinie z możliwością pozostania w domu?

Z myślą o nich powstał soundbar Sony HT-S40R. Wyposażony w 5.1-kanałowy dźwięk przestrzenny sprzęt sprawi, że nawet domowym zaciszu poczujemy się jak w prawdziwym kinie. Oglądanie seriali czy filmów będzie niepowtarzalnym doświadczeniem.

PLUSY:
  1. szybka i prosta instalacja;
  2. łączność Bluetooth;
  3. dobry dźwięk;
  4. kilka różnych trybów.
MINUSY:
  1. brak obsługi standardu Dolby Atmos;
  2. brak połączenia przez Wi-Fi.

Z soundbara Sony HT-S40R ucieszą się osoby, które cenią łatwą i szybką instalację. Zestaw jest gotowy do użytku tuż po rozpakowaniu. Wystarczy jedynie połączyć soundbar z subwooferem, a tylne głośniki z bezprzewodowym wzmacniaczem. Po tym pozostaje nam jedynie sparować sprzęt z telewizorem.

W porównaniu z konkurencyjnymi modelami Sony HT-S40R charakteryzuje się wysoką mocą o wartości 600 W. Japońska firma zadbała w ten sposób, żeby każde pomieszczenie, w jakim zainstalujemy soundbar, przywodziło na myśl salę kinową.

Trochę szkoda, że Sony nie zdecydowało się na wykorzystanie technologii Dolby Atmos. Trzeba jednak uczciwie przyznać, że zwykle jest ona stosowana w urządzeniach ze zdecydowanie wyższej półce cenowej. Zamiast tego firma postawiła na Dolby Digital, które oferuje wystarczającą ilość szczegółów w treściach audiowizualnych. Poza tym do dyspozycji użytkownika oddano kilka trybów, które pozwalają dostosować sprzęt do treści dobiegającej z głośników.

Sony HT-S40R swoim designem pasować będzie do praktycznie każdego salonu. Soundbar posiada smukła i elegancką konstrukcję, a brak kabli podpiętych do „belki” to istotna wartość dodana. Wszystkie złącza wejściowe oraz wyjściowe znajdują się z tyłu subwoofera.

Cena w dniu publikacji: 1299 zł (Neonet, Media Markt, Allegro, Amazon)

Kup soundbar Sony HT-S40R w sklepie Neonet

Kup soundbar Sony HT-S40R w sklepie Media Markt

Kup soundbar Sony HT-S40R na Allegro

Kup soundbar Sony HT-S40R na Amazonie

Sony HT-S40R – opinie

Rosnąca popularność platform streamingowych sprawiła, że w celu obejrzenia dobrego filmu nie trzeba wychodzić z domu. Dzięki soundbarowi Sony HT-S40R uzyskacie namiastkę kina w swoim salonie.

Co o tym urządzeniu sądzą osoby, które dokonały zakupu za pośrednictwem sklepu Amazon?

Od jakiegoś czasu chciałem sobie zrobić prezent, żeby lepiej docenić dźwięk w filmach oraz muzykę. Po przesłuchaniu kilku soundbarów oraz zestawów 3+1 oraz 5+1 postanowiłem zakupić Sony HT-S40R. Nie miałem żadnych problemów z połączeniem, ponieważ cały proces jest bardzo intuicyjny. Wydajność systemu jest po prostu niesamowita i za każdym razem odnosisz wrażenie, jakbyś faktycznie był w kinie. Dwa tylne głośniki są zasilane oddzielnie i podłączone za pomocą Bluetooth. Zdecydowanie polecam - xpresident.

Kupiłem ten produkt w całkiem dobrej przecenie, po prostu nie mogłem się oprzeć. Bardzo łatwa instalacja, a dla kogoś posiadającego telewizor Sony Bravia dużym ułatwieniem był dołączony kabel. Nie trzeba mieć telewizora najnowszej generacji. Instrukcja jest jasna i przejrzysta. Telewizor posiadał zadowalający dźwięk, jednak dzięki Sony HT-S40R można się poczuć jak w prawdziwym kinie IMAX. Na początku audio brzmi dziwnie, jednak z czasem nie chce się słuchać niczego innego. Zdecydowanie polecam ten zakup.

ZASTRZEŻENIE

Firma GRY-OnLine S.A. otrzymuje prowizję od wybranych sklepów i usług, których oferty prezentowane są powyżej.

Marcin "Nicek" Nic

Przygodę z pisaniem zaczął na nieistniejącym już Mobilnym Świecie. Następnie tułał się po różnych serwisach technologicznych. Chociaż nie jest typowym graczem, a na jego komputerze znajduje się tylko Football Manager, w końcu wylądował w GRYOnline.pl. Nie ma dnia, w którym nie oglądałby recenzji nowych smartfonów, dlatego początkowo pisał o wszelkiego rodzaju technologii. Z czasem jednak przeniósł swoje zainteresowania bardziej w kierunku kinematografii. Miłośnik NBA, który uważa, że Michael Jordan jest lepszy od LeBrona Jamesa, a koszykówka z lat 90-tych była przyjemniejsza dla oka.

Ile zarabia się na TikToku?

W kwietniowej ankiecie Steam wciąż królował Windows 10, choć następca depcze już po piętach, pojawiły się też nowe karty Nvidii RTX 40 Super

Język arabski przechodzi internetową rewolucję. To jedno z najciekawszych zjawisk socjolingwistycznych stulecia

Ten smartfon ma wszystko, jest dostępny za rozsądne pieniądze, a do tego wygląda jak milion dolarów

Majsterkowicz odtworzył GLaDOS z Portala łącząc AI i zamiłowanie do robotyki, wygrał tym konkurs Nvidii