Kolorowy GeForce RTX 4060 Youth Edition ma sprawić, że poczujesz się młodziej

Chińska firma ASL przygotowała specjalną wersję RTX 4060 w młodzieżowym, kolorowym stylu. Karta graficzna posiada jasnoniebieską obudowę i wentylatory z oświetleniem RGB.

gaming
Arkadiusz Strzała25 lipca 2023
Źrodło fot. ASL / VideoCardz

Karta graficzna GeForce RTX 4060 nie oferuje wysokiej wydajności charakterystycznej flagowcom Nvidii. Zadowoli raczej mniej wymagających graczy. Jakiej metody może więc użyć producent, aby zainteresować potencjalnych konsumentów? Kartę graficzną można przyozdobić, nadać jej niepowtarzalny charakter i kolorystykę. Na taki pomysł wpadła firma ASL i w ten sposób powstał RTX 4060 8GB Youth Edition.

Młodzieżowy RTX 4060 Youth Edition

Karta graficzna od chińskiej firmy ASL może być ozdobą obudowy, lecz pod warunkiem, że również ona podziela jaskrawo-pastelową stylizację urządzenia. Podwójne wentylatory posiadają podświetlenie RGB, co jeszcze bardziej podkreśla młodzieżowy (youth – ang. młodość) styl jasnoniebieskiej obudowy, przyozdobionej w różne piktogramy.

Kolorowy GeForce RTX 4060 Youth Edition ma sprawić, że poczujesz się młodziej - ilustracja #1
ASL RTX 4060 8GB Youth Edition. Źródło: VideoCardz / ASL
Kolorowy GeForce RTX 4060 Youth Edition ma sprawić, że poczujesz się młodziej - ilustracja #2
Wentylatory karty posiadają podświetlenie RGB. Źródło: VideoCardz / ASL

Technicznie RTX 4060 Youth Edition to typowy przedstawiciel tego układu Nvidii. Na papierze specyfikacja wygląda przeciętnie, choć karta potrafi poradzić sobie z nowymi i wymagającymi grami, szczególnie, że obsługuje DLSS 3.0 i Frame Generation.

Kolorowy GeForce RTX 4060 Youth Edition ma sprawić, że poczujesz się młodziej - ilustracja #3
Techniczne dane RTX 4060 Youth Edition. Źródło: ASL / VideoCardz

Skoro RTX 4060 to układ entry-level, pomysł z taką stylizacją uważam za całkiem trafny. Niewysokie ceny tych kart graficznych (ok. 1400 zł) sprawiają, że to najbardziej adekwatny zakup dla młodszych graczy, którzy z reguły nie dysponują znaczną ilością gotówki. Czy podoba Wam się ta karta i wybralibyście ten model spośród innych RTX 4060, właśnie dla jego wyglądu? Napiszcie w komentarzach.

Karty graficzne RTX 40 kupisz na Allegro

Ten materiał nie jest artykułem sponsorowanym. Jego treść jest autorska i powstała bez wpływów z zewnątrz. Część odnośników w materiale to linki afiliacyjne. Klikając w nie, nie ponosisz żadnych dodatkowych kosztów, a jednocześnie wspierasz pracę naszej redakcji. Dziękujemy!

Arkadiusz Strzała

Swoją przygodę z pisaniem zaczynał od własnego bloga i jednego z wczesnych forum (stworzonego jeszcze w technologii WAP). Z wykształcenia jest elektrotechnikiem, posiada zamiłowanie do technologii, konstruowania różnych rzeczy i rzecz jasna – grania w gry komputerowe. Obecnie na GOL-u jest newsmanem i autorem publicystyki, a współpracę z serwisem rozpoczął w kwietniu 2020 roku. Specjalizuje się w tekstach o energetyce i kosmosie. Nie stroni jednak od tematów luźniejszych lub z innych dziedzin. Uwielbia oglądać filmy science fiction i motoryzacyjne vlogi na YouTube. Gry uruchamia głównie na komputerze PC, aczkolwiek posiada krótki staż konsolowy. Preferuje strategie czasu rzeczywistego, FPS-y i wszelkie symulatory.

Najpierw pożar, teraz próba wtargnięcia. Kolejne kłopoty fabryki Tesli w Niemczech

Gniewne reakcje USA na nowy laptop Huawei z procesorem Intela już przynoszą efekty

Wyciekł benchmark chipu Apple M4. Szykuje się wydajnościowa rewolucja

Pozycja Google zagrożona? OpenAI planuje stworzyć własną wyszukiwarkę