Gracz postanowił zagrać w samolocie, jak na prawdziwego pecetowca przystało. Zadbał o specjalny komputer, ale niestety zapomniał o grach.

gaming
Arkadiusz Strzała22 lipca 2024
Źrodło fot. Suhyeon Choi, Unsplash

Jeden z graczy i zarazem użytkowników Reddita pochwalił się swoim dokonaniem – do samolotu zabrał stacjonarny komputer PC, aby sobie grać podczas lotu. Niestety, świetny pomysł okazał się zarazem spektakularną „wtopą”. Owszem, wszystko zadziałało bez problemu, ale jedynie co mógł zrobić, to poklikać na pulpicie lub przeglądać dokumenty. Zapomniał o zainstalowaniu klienta platformy Steam, a także o grach.

Granie na komputerze w samolocie

Komputer PC można wziąć do samolotu, ale warto się wcześniej przygotować. | Źródło: Reddit - Gracz zabrał ze sobą do samolotu kompletny zestaw do gry. Nie zagrał jednak, ponieważ zapomniał o najważniejszym - wiadomość - 2024-07-22

Na zdjęciu widać ustawiony zestaw gracza i podłączony do niego ekran samolotu. Komputer w niewielkiej obudowie mini ulokował na podłokietniku. To zestaw oparty o procesor AMD Ryzen 7 7800X3D i specjalną nisko profilową kartę graficzną RTX 4000 SFF. Całość została tak zoptymalizowana, aby nie pobierać więcej, niż 65 W energii.

Prawdopodobnie jest to nowo zakupione urządzenie lub po reinstalacji systemu, ponieważ brakuje na nim klienta Steam. Posiadacz PC zapomniał go wgrać przed odlotem i niestety jedyne co mu pozostało, to oglądanie pulpitu podczas lotu. Ewentualnie pogranie w proste windowsowe gierki (cóż, zawsze coś).

Oczywiście w samolocie jest obecne Wi-Fi, ale jego parametry okazały się zbyt słabe nawet do pobrania aplikacji Valve, a co dopiero mówić o ściągnięciu jakiejkolwiek gry. Ten przypadek to zarazem lekcja – przed lotem gracz musi się odpowiednio przygotować, nie wystarczy wyjąć komputer (np. Steam Deck) z torby.

Laptopy gamingowe w ofercie sklepu RTV Euro AGD

Ten materiał nie jest artykułem sponsorowanym. Jego treść jest autorska i powstała bez wpływów z zewnątrz. Część odnośników w materiale to linki afiliacyjne. Klikając w nie, nie ponosisz żadnych dodatkowych kosztów, a jednocześnie wspierasz pracę naszej redakcji. Dziękujemy!

POWIĄZANE TEMATY: gaming komputer Reddit samoloty

Arkadiusz Strzała

Swoją przygodę z pisaniem zaczynał od własnego bloga i jednego z wczesnych forum (stworzonego jeszcze w technologii WAP). Z wykształcenia jest elektrotechnikiem, posiada zamiłowanie do technologii, konstruowania różnych rzeczy i rzecz jasna – grania w gry komputerowe. Obecnie na GOL-u jest newsmanem i autorem publicystyki, a współpracę z serwisem rozpoczął w kwietniu 2020 roku. Specjalizuje się w tekstach o energetyce i kosmosie. Nie stroni jednak od tematów luźniejszych lub z innych dziedzin. Uwielbia oglądać filmy science fiction i motoryzacyjne vlogi na YouTube. Gry uruchamia głównie na komputerze PC, aczkolwiek posiada krótki staż konsolowy. Preferuje strategie czasu rzeczywistego, FPS-y i wszelkie symulatory.

Australijski sąd uznał, że Uber nie płaci swoim kierowcom i anulował dług podatkowy w wysokości 81 milionów dolarów

Epopeja Starlinera dobiegła końca. Statek Boeinga wrócił na Ziemię

Inżynier stworzył wolumetryczny wyświetlacz 3D i odpalił na nim Dooma

Łowca okazji kupuje PS2 na pchlim targu, by w domu z goryczą uświadomić sobie popełniony błąd