Elon Musk dołączył do zarządu Twittera, będzie się działo

Elon Musk stał się częścią zarządu Twittera i jednocześnie największym udziałowcem firmy.

rozrywka
Dawid Wanat6 kwietnia 2022

Aktualnie najbogatszy człowiek na Ziemi, Elon Musk, znany jest z udzielania się w mediach społecznościowych. Tym razem wziął sprawy w swoje ręce i wykupił część akcji Twittera, stając się tym samym częścią zarządu dyrektorskiego.

Elon Musk i Twitter

Dwa dni temu dowiedzieliśmy się, że Elon Musk stał się największym udziałowcem Twittera, posiadając 9,2% akcji firmy. Szef Tesli już jakiś czas temu krytycznie odnosił się do przestrzegania zasad wolności słowa w tym serwisie. Obecność Muska w zarządzie może wywrzeć wpływ na jego przyszłość. W połączeniu z charakterystycznym poczuciem humoru miliardera może to zwiastować ciekawe czasy dla Twittera.

Ekscentryczny miliarder w swoim stylu skwitował wszystko tweetem.

Elon Musk dołączył do zarządu Twittera, będzie się działo - ilustracja #1
Elon Musk dołączył do zarządu Twittera, będzie się działo - ilustracja #2

Zmiany na Twitterze?

Musk nie próżnuje i już pyta użytkowników platformy o dodanie możliwości edytowania postów (tweet powyżej). Czyni to oczywiście w lekko komiczny sposób, robiąc literówki w samych odpowiedziach ankiety. Aż 73,6% głosujących jest za wprowadzeniem tej zmiany w życie.

Wydaje się, iż decyzja Elona Muska ma na celu coś więcej niż tylko pisanie zabawnych postów. Być może jego inwestycja oznacza zmiany na platformie z niebieskim ptaszkiem w logo. Jest on teraz największym akcjonariuszem, co daje mu dużo do powiedzenia, jeśli chodzi o przyszłość Twittera.

Autor: Dawid Wanat

Ten PC nie tylko odpali każdą grę, ale zrobi też kawę, marzenia wielu graczy spełnione

UE przyjeło ustawę o infrastrukturze gigabitowej. Ma ona ułatwić dostęp do szybkiego internetu

To może być kolejny poważny gracz na rynku procesorów, Huawei ma tworzyć układ o podobnej wydajności do M3 od Apple

The Box - opinie. Czy warto kupować kota w worku?

Najpotężniejsza karta graficzna na świecie w równie potężnej promocji. Taka cena za Nvidia RTX 4090 nie zdarza się często