Ta obudowa rozwiązuje problem chłodzenia, ale co z rybami?

Metalfish pokazał w swojej ofercie nowy produkt, który łączy obudowę komputerową z akwarium. Przeznaczona jest dla graczy i akwarystów.

gaming
Damian Miśta4 sierpnia 2022

Jeśli poza grami interesujecie się także akwarystyką, to firma MetalFish ma dla Was ciekawe rozwiazanie. Producent zapewnia, że ich obudowa zapewni dodatkowy relaks w trakcie kolejnych godzin w świecie gier.

Z miłości do ryb i gier

Zaprezentowany produkt łączy obudowę komputerową z akwarium. W zasadzie składa się ona z tych dwóch elementów, czyli akwarium i standardowej obudowy, gdyż można je rozłączyć. Eksperyment chińskiego przedsiębiorstwa, to obudowa o formacie microATX. Do gamingowego akwarium dołączono oddzielne oświetlenie RGB sterowane za pomocą smartfona lub dołączonego pilota. Nie zapomniano również o potrzebach rybek, ponieważ o stan akwarium zadba podłączane do portu USB urządzenie pełniące rolę filtra i natleniacza. Nad akwarium będzie się znajdować listwa LED.

Ta obudowa rozwiązuje problem chłodzenia, ale co z rybami? - ilustracja #1
A tak wygląda gamingowe akwarium w środku Źródło: MetalFish

Specyfikacja obudowy

Obudowa wraz z akwarium ma łącznie 370mm długości, 250mm szerokości i 290mm wysokości. Portal Tom’s Hardware oszacował, że daje to razem około 27 litrów pojemności, a samo akwarium powinno mieć ok. 13 litrów do dyspozycji dla ryb. Waga podana przez producenta, to 6,6 kg, z czego aż 4 kg zabiera sama obudowa. Jeśli chodzi o specyfikację, to obsługuje ona płyty główne w formacie micro-ATX i Mini-ITX, do rozmiaru 245 x 220 mm. Maksymalna wysokość chłodzenia CPU, to 90 mm, a zalecaną długością karty graficznej jest 200 mm. Miejsca na dyski nie ma dużo, bo wewnątrz przygotowano miejsce na jeden nośnik 2,5 cala. Podzespoły można będzie wygodnie wysunąć w celu np. ich wyczyszczenia. Do dyspozycji użytkownika oddano 2 porty USB 3.0.

Za obudowę z akwarium Y2 trzeba zapłacić w Chinach równowartość 75 dolarów, czyli ok. 348 zł.

POWIĄZANE TEMATY: gaming komputery obudowy

Damian Miśta

Na GRYOnline.pl udziela się od lipca 2022 roku. Najczęściej publikuje artykuły o nowinkach w świecie technologii ze względu na zainteresowanie sprzętem elektronicznym i zmieniającą się rzeczywistością, jednak zdarza mu się również podejmować tematy związane z grami i filmami. Poza tym chętnie wybiera się w podróż do minionych epok. Do gier i pisania ciągnęło go od młodych lat, więc kończył różne tytuły, żeby je później amatorsko recenzować. Zna wszystkie zakamarki Khorinis, a serię przygód Indiany Jonesa powtarzał wiele razy.

Najpierw zrobiły to Indie, teraz Stany Zjednoczone pokrywają swoje kanały irygacyjne panelami słonecznymi

Koty i róż. Tak prezentuje się wyjątkowo uroczy RTX 4060

Spór o szkolenie AI nadal trwa. Kolejne wydawnictwa pozywają Microsoft i OpenAI

Ranking najlepszych klimatyzatorów typu split. Top modele w 2024 roku

Oznaczenia procesorów Intel - co oznaczają nazwy poszczególnych modeli?